persoonlijke aandacht

Gastouderopvang is kleinschalige opvang in een huiselijke omgeving. Dankzij deze kleinschaligheid kan ik meer aandacht geven aan het individuele kind. Kinderen hebben altijd één vast gezicht. Een gezicht van een gastouder die u zelf heeft uitgekozen!

Onderzoek wijst uit dat kinderen zich bij een gastouder meer op hun gemak voelen dan bij een kinderdagverblijf. Het kind krijgt meer persoonlijke aandacht en voelt zich daardoor veilig en geborgen. Bovendien kunnen broertjes/zusjes bij elkaar worden opgevangen. Dat is ook vaak vertrouwd voor kinderen. 

Als gastouder ben ik het vaste gezicht voor de kinderen waardoor ik een hechte band met ze opbouw. Dit zorgt er ook voor dat ik sneller signalen kan oppakken en daarop kan inspelen. Bij een gastouder zijn minder kinderen en daarom is het geluidsniveau lager. Dat geeft meer rust. Ook voor kinderen die meer zorg nodig hebben, kan opvang bij een gastouder een uitkomst zijn. 

Bij gastouderopvang betaalt u alleen de uren die u met de gastouder heeft afgesproken. Daarom is het in veel gevallen een stuk voordeliger dan het kinderdagverblijf. Klik hier om meer te lezen over de tarieven van 'Bij Daan thuis'. 


Een dag bij daan

Door de kleinschaligheid kan ik vaak afwijken van een standaard dagritme als ouders dit wensen. Voor baby's houd ik het ritme aan waar ouders zich prettig bij voelen en wat past binnen mijn mogelijkheden. Voor de andere kinderen probeer ik zoveel mogelijk met een vast ritme te werken. Daardoor weten kinderen waar ze aan toe zijn en dat biedt veiligheid. 

Vanaf 7:15 uur

Kinderen worden gebracht                                                                  

10:00 uur   

We eten fruit en drinken diksap. Daarna gaan we meestal even naar
buiten. Als het slecht weer is, doen we binnen een activiteit, zoals
bijvoorbeeld kntuselen. boekje lezen, spelletje, hut bouwen etc.
Kinderen kunnen natuurlijk ook lekker zelf spelen

12:00 uur

Boterham eten en melk drinken. Na het eten gaan de kinderen
naar bed. Ook kinderen die niet meer slapen, gaan even uitrusten

Rond 15.00 uur

Kinderen komen uit bed en worden rustig wakker

15:15 uur

We eten een kaakje en drinken diksap. We gaan naar buiten
of we spelen binnen

Vanaf 16:30

Kinderen worden opgehaald