Op stap!

In Honselersdijk en in de rest van het Westland is veel te beleven! Als gastouder is het leuk om dingen te ondernemen met de kinderen. We gaan bijvoorbeeld naar het Prinsenbos om te wandelen, klimmen en klauteren of lekker te picknicken. Ik ga ook graag naar peutergym (Poeldijk), de kinderboerderij (Naaldwijk) of naar de Wateringse speeltuin. Ik kies meestal wel een activiteit in het Westland of daar niet ver vandaan. Wanneer het slechter weer is, neem ik de kinderen ook weleens mee naar Ballorig in 's-Gravenzande of naar Place4kids in Wateringen. Rond de kerst zijn  Intratuin en tuincentrum Ockenburg ook al een hele belevenis! Waar iets leuks te doen is voor kleine kinderen, daar gaan we heen. Uiteraard heb ik in de auto veilige kinderstoelen.

Zeer regelmatig spreek ik ook af met twee andere gastouders in de buurt. Dan gaan we met z'n drieën en alle gastkinderen bijvoorbeeld naar de Vogelkelder. Ik vind het leuk om contact te houden met mijn collega gastouders. Als gastouder werk je alleen en daarom is het prettig om soms  ervaringen te delen en advies aan elkaar te vragen. 

Op stap gaan is niet alleen super leuk, maar het stimuleert ook nog eens de motorische ontwikkeling! Twee vliegen in één klap dus! Uiteraard gaan we niet elke dag op stap dus er blijft ook genoeg tijd over om lekker thuis en in de buurt te spelen.

WAAR IETS TE DOEN IS, GAAN WE HEEN! 


PRINSENBOS - PEUTERGYM - KINDERBOERDERIJ - WATERINGSE SPEELTUIN - BALLORIG - VOGELKELDER - INTRATUIN - EN NOG VEEL MEER!